Op dinsdag 19 december is de bouw van nieuwbouwproject De Linde 2 gestart met een feestelijke bijeenkomst met alle kopers en betrokkenen. De officiële handeling werd verricht door wethouder Rob Opdam, die de officiële paal van het project mocht heien. Het project in het gebied Zuiderloo te Heiloo is een ontwikkeling van Timpaan uit Rijsenhout. De realisatie is in handen van Heddes Bouw & Ontwikkeling uit Hoorn, Scholtens Bouw uit Wognum en AW Groep uit Lisse.

Op 1 december jongstleden is reeds gestart met de heiwerkzaamheden van de woningen die door Heddes worden gebouwd. Het heiwerk van de woningen die Scholtens bouwt, is deze week begonnen. Tijdens de bijeenkomst bestond er de gelegenheid voor de toekomstige bewoners om hun nieuwe buren te ontmoeten.

Het plan omvat 20 eengezinswoningen, 16 Timpaan Verandawoningen, 10 twee-onder-één kapwoningen, 9 Comfortwoningen en 8 vrijstaande woningen.

Begin 2018 gaat de volgende fase van De Linde 2, De Linde Exclusief, in verkoop. Deze fase betreft 22 voornamelijk vrijstaande woningen.

De ontwikkelingen van Timpaan in het gebied Zuiderloo bestaan uit circa 275 woningen. In De Linde 2 zijn momenteel 63 woningen in verkoop gebracht. De Linde 1 is vorig jaar reeds opgeleverd.