Kers op de taart gebiedsontwikkeling Zuiderloo

Donderdag 8 november heeft de feestelijke handeling plaatsgevonden voor de start bouw van de 22 woningen in deelfase De Linde Exclusief te Heiloo. De fase is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Zuiderloo, waarin ontwikkelaar Timpaan circa 275 woningen voor haar rekening neemt. Wethouder Fred Dellemijn van de gemeente Heiloo heeft de officiële handeling uitgevoerd samen met de toekomstige bewoners van bouwnummer 78. De bouw wordt uitgevoerd door Henselmans uit Noord-Scharwoude.

De officiële handeling bestond uit het storten van een gedeelte van de fundering. Daarna hebben alle toekomstige bewoners een handafdruk of een boodschap in een betontegel kunnen zetten. Bij oplevering van de woningen krijgen ze deze tegel uitgereikt.

Het plan bestaat uit 17 villa’s, 3 herenhuizen en 2 halfvrijstaande villa’s en is ruim opgezet. De hoogwaardige architectuur zorgt voor een prachtige woonallure. Zoals bij elke fase van Zuiderloo is er veel aandacht besteed aan de groene ambiance en het natuurlijk situeren van de woningen in het gebied. Dat ziet men bijvoorbeeld terug in de kromme lanen, waarmee de stedenbouwkundige structuur van Heiloo wordt doorgezet.

Vrijwel alle woningen van De Linde Exclusief zijn inmiddels verkocht. In 2019 volgt een nieuwe fase in Zuiderloo, waarin weer woningen voor uiteenlopende doelgroepen worden ontwikkeld. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de nieuwsbrief via de projectsite www.heiloo-zuiderloo.nl.