Op vrijdag 3 juni heeft wethouder Fred Dellemijn de eerste sleutel van de Timpaan Verandawoning®, een grondgebonden starterswoning-concept van Timpaan, in nieuwbouwproject De Linde in Zuiderloo uitgereikt. De komende weken worden de overige 15 Verandawoningen van het project opgeleverd door aannemer Henselmans uit Noord-Scharwoude.

In oktober vorig jaar is begonnen met de bouw van de wijk De Linde. Timpaan uit Rijsenhout ontwikkelt het project en realiseert er in totaal 70 woningen. In februari zijn de eerste woningen van het project opgeleverd.

 

Wethouder Fred Dellemijn: “Ik ben erg blij met de realisatie van deze 16 starterswoningen. Hierdoor kunnen weer een aantal jongeren een mooie start maken op de woningmarkt van Heiloo.” De woningen zijn voor een groot deel aan starters verkocht, al bleken de woningen ook goed in de markt te liggen bij mensen die zich al langer op de woningmarkt begeven.

 

Wethouder Dellemijn reikte de sleutel uit aan Wendeline Velgersdijk. Voor Wendeline is het haar eerste koopwoning. Zij woont momenteel in Amsterdam. Wendeline is erg blij met haar nieuwe woning: ”Het ziet er allemaal geweldig uit! Ik heb enorm veel zin om te gaan wonen in een wijk met allemaal nieuwe bewoners en te genieten van de mooie groene, rustige omgeving met toch al haar voorzieningen. Daarnaast ligt Heiloo naast Alkmaar en ben ik in een half uurtje op het Amsterdam CS.”

 

In de tweede fase van Zuiderloo, dat Timpaan momenteel aan het ontwikkelen is, komen wederom Timpaan Verandawoningen®. Als de procedure voorspoedig verloopt, is de verwachting dat eind dit jaar deze tweede fase in verkoop wordt gebracht.

 

Zuiderloo is een nieuwe woonwijk aan de zuidelijke rand van Heiloo. Deze wijk ligt in het gebied naast de Kennemerstraatweg, tussen de Zevenhuizerlaan en de Vennewatersweg. De wijk grenst direct aan de dorpskern van Heiloo. In Zuiderloo mogen ongeveer 550 woningen worden gerealiseerd. De inrichting is duurzaam en de woonomgeving krijgt een duidelijk groen karakter. De wijk biedt vele mogelijkheden.